Rengeteg dolgot találhatunk mindenhol, melyek a hajápolás megfelelő lépései, de íme egy kis segítség, hogy nem kell ezreket elkölteni rá, hiszen otthon is könnyedén megvalósíthatók.

1. Válassz természetes összetevőjű sampont. Korábban a hajnövesztő sampon kapcsán írtuk, hogy akkor jó, ha táplálja a hajat, főleg a hajhagymákat, és a megfelelő anyagokat tartalmazva serkenti az egészséges növekedést. Ezzel összefüggésben fontos a helyes hajmosás is, ugyanis a hideg és a forró víz is károsítja a hajat és a fejbőrt. Előbbi nem tisztít eléggé, utóbbi pedig irritálhatja a fejbőrt. A hajápolás kapcsán fontos, hogy a fejbőr ápolására is fordítsunk megfelelő energiát.

2. Ne moss túl gyakran hajat. A szakértők szerint elég, ha heti egyszer-kétszer mosunk hajat. Természetesen ha sportolsz, akkor sem lesz gond a napi hajmosástól, viszont fontos, hogy ebben az esetben a célnak megfelelő sampont válasszunk.

3. A hajápolás egyik fontos összetevője, hogy használjunk balzsamot. A hajbalzsam helyes használatáról nemrég írtunk.  Viszont adtunk már tippeket otthoni hajpakolás használatával kapcsolatban is. 

4. Ha lehetőség van rá, hagyjuk a hajunkat magától megszáradni. A megfelelő hajszárításról is írtunk már korábban itt>> 

5. A hajápolás egyik eleme - ami kissé meglepő is lehet- a fésülködés. Ugyanis az sem jó, ha túl gyakran fésülködünk. 

6. Rendszeren járj fodrászhoz: ha rövid a hajad, akkor úgyis menned kell, ha pedig hosszú, akkor se hanyagold el, 6-8 hetente egy picit vágass a végéből.

7. Óvatosan a hajvasalással, göndörítéssel! A helyes hajvasalásról is írtunk már korábban. 

8. Használj hővédőt. Ez nem csak kintre vonatkozik, hanem a hajszárításnál és hajvasalásnál is fontos.  

9. Ne csak a hajunkra, a bőrünkre is figyeljünk hajápolás közben. Főleg a fejbőrre kell kiemelt figyelmet fordítani.

10. Kevesen gondolnák, de a hajápolás már a táplálkozásunkkal elkezdődik. Ezért fontos, hogy kellőképp odafigeljünk rá.

+1 Évente legalább kétszer érdemes almaecettel átmosni a hajat, amely így fényessé és selymes tapintásúvá válik. Ráadásul kiváló a korpás fejbőrre. 2 dl almaecethez öntsön 6 dl langyos vizet, azzal öblítse le, majd mossa meg a haját. (Egészségtükör