A hajszínező sampon jut mindenkinek legelőször eszébe, aki meglátja az első ősz hajszálát. De valóban hatásos? A hajhullás elleni sampon bizonyította sikerességét, most megnézzük, mit tudnak a hajszínezők. De mielőtt hajat színeznénk, nézzünk néhány alap dolgot.

A hajról

A haj az emberi fejen található szőrzet, amely mechanikailag is védi a koponyát. 7%-át keratin alkotja; a maradék 3% víz. Hajunk minőségét szüleinktől örököljük, de környezeti tényezők és a táplálkozás is jelentősen befolyásolják állapotát. Bár hajunk fényét elsősorban egészségi állapotunk és hangulatunk határozza meg, azért hajápolási szokásainkon is sok múlik. (Wikipédia) A hajszínező sampon legtöbb fajtája keratint tartalmaz, ezzel biztosítva a haj felfrissülését.

Hogyan őszülünk?

A haj festékanyaga, a melanin a hajhagymákban termelődik. Az őszülést pedig a tirozin mennyiségének csökkenése okozza. Előbb-utóbb mindenkit utolér, de nem mindegy azonban, hogy ez mikor következik be, hiszen senki nem akar a 20-as, 30-as éveikben már az ősz hajszálakkal küzdeni. A hajszínező sampon mégse ebben a korosztályban népszerű, sokkal inkább az egy évtizeddel idősebbeknél. Valószínűleg már nem akarnak rendesen festetni, de annyi ősz hajszáluk még nincs, hogy hagyják teljesen megőszülni magukat. Több oka lehet a korai őszülésnek, ezeket össze is szedtük már, de azon túl, hogy az egészségtelen életmódot, vagy a betegségünket megszüntetjük, van ám segítség az őszülés visszafordítására, ami már nem álom többé.

Mit tehetünk az őszülés ellen?

A rendszeres testmozgás, a gyorsételek mellőzése, a dohányzásmentes életmód nem csak az egészségünknek kedvez, hanem a hajunknak is. Az őszülés ellen vagy őszülés visszafordítására számos házi praktikát ajánlanak, őszülés elleni sampont, őszülés elleni vitaminokat és egyéb szereket, hajszínező sampont, de a legtöbbet mi tehetünk érte! A legjobb megoldás pedig a kataláz enzim szinten tartása!

Ez a kataláz enzim pótlása.

Korábban már írtuk, hogy a korai őszülés egyik oka a hormonzavar is lehet. A cink szabályozza a hormonok szintézisét, ezzel járul hozzá a hormonrendszer megfelelő működéséhez.


Hajszínező sampon - nem kacsa

Hajszínező sampon használatával felfrissíthetjük vagy megváltoztathatjuk hajszínünket. A legtöbb fajtája több, 4-8 hajmosást is kibír, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy minden színárnyalatú hajra megfelelő.  Könnyű felvinni és alkalmazni, mindössze 2-5 percig kell a hajon tartani. Keratin tartalmának köszönhetően a hajszínező sampon regenerálja a haj szerkezetét is.

A hajszínező sampon nem változtatja meg a haj szerkezetét, de a különleges pigmenteknek köszönhetően új – vagy a régi – árnyalat érhető el.

Ezek a tulajdonságok teszik népszerűvé azok körében is, akik felbukkanó ősz hajszálaikat akarják elfedni. Ekkor már a teljes hajkoronára ráfér a felfrissítés, így egy ilyen sampon jó megoldás lehet. Ideiglenesen, persze.

Tipp

A hajszínező samponok között igazán egyedülállók azok a típusok, amelyek aktívan serkentik a melanin termelését a szőrtüszőkben. Ennek köszönhetően hajszálakban termelődő természetes színező képződését is aktiválja. Pont, mint Catalase kapszula, amely segíthet megállítani és visszafordítani a nem kívánt ősz hajszálak elterjedését. A Catalase kapszula megoldás az ősz haj problémájára. Borjúmájból kivont természetes kataláz enzimet tartalmaz. A borjúmáj az egyik legtöbb cinket is tartalmazó étel! (Cink őszülés ellen>>) Ezt elégedett vásárlóink véleményei is bizonyítják.Rendeld meg még most, adj esélyt az őszülés visszafordításának! Vásárlás itt>>