A hajhullás természetes folyamat, a hajunknak ugyanis szüksége van az időszakos felfrissülésre, megújulásra. Ez tavasszal és ősszel intenzívebb, ettől sem kell megijedni. Ha viszont a napi 60-100 hajszálnál többet veszítünk el, akkor már jobb utána járni a dolgoknak. Ezeket az okokat részletesen megnéztük.

A hajhullás okai – mi állhat a háttérben?

Ahogy sok dologra, úgy a hajunk mennyiségére és minőségére is befolyással vannak az örökletes tényezők, viszont a nők körében a menopauzát követően előfordulhat a hajszálak elvékonyodása, a férfiaknál gyakori a férfi nemi hormonhoz kötődő, öröklődő androgén hajhullás, ami már fiatal korban elkezdődhet, de komolyabb betegségek okozhatják a panaszt.

  1. örökletes
  2. pajzsmirigybetegség
  3. nőgyógyászati problémák
  4. gyógyszer mellékhatása
  5. a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok (fog-, mandula- vagy ínygyulladás)
  6. fejbőrt érintő gombás fertőzés
  7. vitamin- és ásványi anyaghiány (vas, cink)
  8. stressz
  9. intenzív fogyókúra
  10. időjárásváltozás

A hajhullás okai között szerepelhet még kemoterápiás vagy sugárkezelés, de szülés után is előfordulhat hajhullás, amely szintén a vitaminhiánynak tudható be.

Hajhullás elleni sampon - mindenkinek?

Ha megpróbálunk fényt deríteni a hajhullásunk okára, érdemes először a vitaminpótlással, és hajhullás elleni sampon kiválasztásával kezdeni.  Érdekes, de a hajhullás elsősorban a férfiakat szokta érinteni, így a gyártók külön férfi és női sampont is kifejlesztettek. A gyártók itt kifejezetten törekednek a természetes anyagok használatára, hiszen azért az esetek túlnyomó többségében a hajhullás okai gyorsan és egy kicsi életmód változással hatásosan megszüntethetők.


Hogyan válasszunk hajhullás elleni sampont?


A hajhullás elleni sampon kiválasztásánál nyilván az első szűrő a pénztárcánk. A pénztárcabarát áraktól kezdve az egészen hajmeresztő összegekig találhatunk készítményeket, Be kell lőni azt az árkategóriát, amelyben van mozgásterünk, utána jöhetnek az összetevők. A hajhullás elleni sampon kiválasztásánál erre fokozottan ügyeljünk. A hajhullás elleni sampon mindenképpen tartalmazzon vérkeringést fokozó anyagokat (koffein)  és olyat, amely megfelelő módon táplálja a hajat. Ezek mellett fontos, hogy  eltávolítsa a fejbőrről a nagy mennyiségű DHT hormont tartalmazó felesleges faggyút is, amely ugyancsak közre játszat a hajhullásunkban.

Hogy miket tartalmazzon egy hajhullás elleni sampon:

  • koffeint -serkenti a hajnövekedést és bizonyíthatóan megakadályozza a hajhullást. Koffeines sampon használatakor a hajmosással egészen a hajhagymákig be tudja juttatni a fejbőrbe.
  • agávét - tesztek bizonyítják, hogy az aktív növényi hatóanyagnak köszönhetően a fejbőr vérkeringése megduplázódik.
  • orvosi zsálya - gyulladáscsökkentő
  • csalán - fényessé, erőssé teszi a hajat
  • cink - többek között a fehérjeszintézishez járul hozzá. (A cink hatásairól itt írtunk részletesen>>)
  • A, B, B8, C, E, H- vitamin - a haj egészségéhez, rugalmasságához, fényéhez és ellenálló képességéhez szükségesek. 
  • réz - hozzájárul a haj normál pigmentációjához.

Miért hatásos a hajhullás elleni sampon?

  1. Természetes anyagokkal látja el a fejbőrt és a hajat
  2. A legtöbb okát megszünteti a hajhullásnak
  3. Fényes, erő hajat eredményez
  4. Serkenti a hajnövekedést
  5. Meggátolja a hajhullást


Catalase kapszula megoldás a hajhullásra és az őszülésre is! Természetes anyagainak köszönhetően az immunrendszert is erősíti, ezáltal a fejbőrt és a hajunkat is. Rendeld meg még most! Vásárlás itt>>