Az őszülés visszafordítása sokunkat foglalkoztat, mert bár az ősz hajat még most is az idősekkel kötik össze, egyre többen szenvednek a korai őszüléstől.

Hogyan őszülünk?

A haj festékanyaga, a melanin a hajhagymákban termelődik. Az őszülést pedig a tirozin mennyiségének csökkenése okozza. Előbb-utóbb mindenkit utolér, de nem mindegy azonban, hogy ez mikor következik be, hiszen senki nem akar a 20-as, 30-as éveikben már az ősz hajszálakkal küzdeni. Több oka lehet a korai őszülésnek, ezeket össze is szedtük már, de azon túl, hogy az egészségtelen életmódot, vagy a betegségünket megszüntetjük, van ám segítség az őszülés visszafordítására. 

A bradfordi egyetem tudósai bebizonyították, hogy a kataláz enzim alacsony szintje is nagy szerepet játszik az őszülésben. Ez az enzim segít a hajszálakban megtalálható hidrogén-peroxidot lebontani, így az nem tudja kifehéríteni hajunkat. Ha tehát nincs elég belőle, és lecsökken a szintje, megindul az őszülés. De az őszülés visszafordítása már nem álom, hiszen a kataláz enzim megfelelő szintjét könnyedén elérhetjük annak pótlásával.

Az őszülés mindenkit elér, de nem mindegy, mikor. Az őszülés visszafordítása ma már könnyen lehetséges

"Stressz-őszülés"

Sok cikk foglalkozik azzal, hogy volt, aki egy éjszaka alatt őszült meg, más a stresszes válás időszakában növesztett ősz tincset. A stressz káros hatásával természetesen tisztában van mindenki, és ezt a káros hatást a hajunk is megsínyli. De nyilván nem arról van szó, hogy egy stresszes nap után ősz hajszálakkal kelünk fel (bár több olyan legenda is szól olyanokról, akik pár óra alatt őszültek meg). De köztudott, hogy a hosszan tartó, erőteljes stressz a testünkre nincs jó hatással. Egy, az iflscience oldalon is közzétett kutatás több dologra is fényt derített:

  1. Különböző etnikumú embertől gyűjtöttek olyan hajszálakat, amelyeknek a vége eredeti színű, a a hajhagymánál viszont már őszülő - ez ugyanis már az őszülés folyamatának a közepét jelzi. Megdöbbentő felfedezést tettek, ugyanis találtak olyan hajszálakat, amelyek a gyökerük felől ismét sötétedni kezdtek. Ez utal arra, hogy az őszülés visszafordítható, hiszen a már fehér hajszálak is visszanyerhetik eredeti színüket.
  2. A résztvevőket megkérték, hogy írják le pontos dátummal, melyek voltak a legstresszesebb időszakok az elmúlt időszakban. Mivel a haj körülbelül egy centit nő egy hónapban, így meg tudták vizsgálni, hogy a stressz milyen hatással volt a hajukra. Egy 30 éves ázsiai nőnél egy 2 centiméteres ősz részt találtak a hajában, de a szürke rész alatt már újra visszatért az eredeti hajszíne. A stresszes időszakával összevetve kiderült, hogy abban a 2 hónapban, amíg 2 centit nőtt a haja, akkor vált el a férjétől, ezért lehetett azon a részen ősz a haja.

Mit tehetünk az őszülés ellen?

A rendszeres testmozgás, a gyorsételek mellőzése, a dohányzásmentes életmód nem csak az egészségünknek kedvez, hanem a hajunknak is. Az őszülés ellen vagy őszülés visszafordítására számos házi praktikát ajánlanak, őszülés elleni sampont, őszülés elleni vitaminokat és egyéb szereket, de a legtöbbet mi tehetünk érte! A legjobb megoldás pedig a kataláz enzim szinten tartása! 

Ez a kataláz enzim pótlása. 

Korábban már írtuk, hogy a korai őszülés egyik oka a hormonzavar is lehet. A cink szabályozza a hormonok szintézisét, ezzel járul hozzá a  a hormonrendszer megfelelő működéséhez.

3 érv

Összegezzük tehát, miért lehetséges az őszülés visszafordítása?

  1. Az őszülésért a kataláz enzim hiánya vagy alacsony szintje felelős, amely enzim segít a hajszálakban megtalálható hidrogén-peroxidot lebontani, így az nem tudja kifehéríteni hajunkat. A kataláz enzimet a Catalase kapszulával pótolhatjuk!
  2. A réz és a B5 vitamin mellett a cinknek is fontos szerepe van a haj színének megtartásában. Bizonyított, hogy a B6, B12 vitamin valamint vashiányos emberek hamarabb őszülnek. A réz mellett kulcsfontosságú a cink őszülés ellen. Ezek egy könnyen tartható étrenddel ételekkel bevihetők.
  3. Életmódváltás - amely nem csak az egészségünknek kedvez, hanem a hajunk színének megtartásához is hozzájárul.

A Catalase kapszula megoldás a problémára, amely borjúmájból kivont természetes kataláz enzimet tartalmaz. A borjúmáj az egyik legtöbb cinket is tartalmazó étel! Rendeld meg még most, adj esélyt az őszülés visszafordításának! Vásárlás itt>>