A hővédő sok férfiaknak biztosan a sapkát jelenti, a nők viszont pontosan tudják, hogy fontos kellék a fürdőszobában. Sokak szerint felesleges annyi vegyszert magunkra kenni, így egyesek szerint a hajunk kezelésére szolgáló szerek nagy része is csak pénzkidobás. De valóban így van? Eláruljuk, nem!


Miért is kell a hővédő?


A hajszárítás már a rutinunk része, bár a hosszú hajúaknak sokszor kínszenvedés. Korábban már írtunk a helyes hajszárítás aranyszabályairól is, és megnéztük, milyen is a helyes (és helytelen) hajvasalás.

Népszerű álláspont, hogy jó időben érdemes hagyni, hogy a hajunk magától megszáradjon. Ekkor azonban a hajunk sokkal több időt tölt vizesen, s bár a száradás természetes folyamat, így is keletkezik roncsolódás. A hajszárítás – és egyben a hajvasalás – kulcsa is az, hogy a hajat válasszuk több részre, és körkefe segítségével tincsenként szárítsuk meg. Jóval tovább, mint amikor először érezzük a kezünkkel, hogy most már száraz a hajunk. A magas hőmérséklet miatt a hajszál belsejében a víz gőzzé alakul, ezáltal buborékok alakulnak ki a hajszálban. Ha sok ilyen buborék keletkezik, repedések jelennek meg a hajszálon, amelyet már szemmel is jól lehet látni. Ez egyenes út a töredezett hajvégekig. Ezért jó, ha használunk hővédő készítményeket. 


Hővédő az erős és egészséges hajért


A hővédőket úgy találták ki, hogy speciálisan a hajvasaló, hajszárító használatához, azaz a 200 °C-hoz igazítják. Összetevőinek köszönhetően hatékonyan véd a káros hőhatásoktól, így segít lággyá varázsolni a hajat. 

De nem csak emiatt jó egy hővédő használata. A mindennapokban több káros hatásnak van kitéve a hajunk, ami egy idő után már látszódni is fog. Festéssel nem lehet mindent megoldani, és ettől a hajunk se lesz egészségesebb. De egy egészséges haj is a magas és sok hőhatástól szárazzá, töredezetté válhat, és a színe is megkophat. Bármilyen is legyen a hajad, rövid, hosszú, göndör, egyenes, vékony- vagy vastag szálú, a hajápolási termékek, köztük egy megfelelő hővédő megóvja a hajat a károsodásoktól.


Hővédő, ha szeretjük a változásokat

Általános dolog, hogy aki göndör hajú, az egyenest akar, és fordítva. Ezekhez a műveletekhez még nagyobb hőhatásra van szükségünk. Emiatt fokozottan ajánlott különböző haj- és hővédő termékek használata, hiszen nem csak, hogy gyorsan és egyszerűen, hanem biztonságosan formázhatjuk a hajunkat a kívánt stílusra. 

A hajunkat nem csak kívülről, hanem belülről is védeni és táplálni kell. Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Nem csak az őszülésen, de a hajhulláson is segít!