A sörélesztő a B-vitaminok tárháza, amely segít a szép haj, az ép körmök és az egészséges bőr megőrzésében.

A sörélesztő egy gombaféle, amit az egysejtű gombából, a Saccharomyces cerevisiaeből, s amely leginkább a sörgyártásból lehet ismerős. Nincs erjesztő képessége, mivel nincs benne élő gomba, ezért Candida-diétában is fogyasztható. Komlón vagy a csíráztatott árpán tenyésztik, így a hőkezelés után dugig lesz vitaminnal és ásványi anyagokkal. Pehely, tabletta és por formájában is alkalmazható. Pehelyként a vegán konyha egyik alapanyaga. De ne tévesszen meg senkit, a s sörélesztő nem azonos az otthoni sütésnél felhasznált élesztővel. 

Elsősorban a króm- és szeléntartalma jelentős, de számottevő vas, kalcium, mangán, réz, cink, szelén, foszfor, jód és magnézium is található benne. Tele van a fehérjéket építő esszenciális aminosavakkal, amelyek azért hasznosak, mert a szervezet nem képes maga előállítani. Ezért fontos, hogy ügyeljünk a rendszeres pótlásra. A fehérjék előállítása mellett a fehérjék felszívódását segítő nukleinsavakban is gazdag. Mivel a sörélesztő az összes B-vitamint is tartalmazza, a szervezet komplex vitaminbombát kap, ugyanis ezek a vitaminok segítik a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék lebontását, jótékonyan hatnak az idegrendszerre, az emésztőrendszerre, a bőr, a haj, a körmök és a máj egészségi állapotára.

De hogyan is hat a hajra? Ehhez szükséges, hogy megismerjük a hajunkat.

Így épül fel, így él a hajunk

"A 2-6 évig tartó növekedési fázisban a hajszál naponta 0,3-0,5 mm-t nő; a növekedést betegségek, és tápanyaghiány lassíthatja. A nők haja gyorsabban nő, mint a férfiaké. Egy ember hajszálainak úgy 85%-a van ebben a fázisban. A hajszálat elszarusodott mátrixsejtek alkotják. A két-három hetes átmeneti fázisban a haj növekedése megáll. A hajhagyma nem kap több tápanyagot, a felszínre kerül, és elsorvad. A hajszálak 1-3%-a van ebben a szakaszban. A három hónapos nyugalmi fázisban a hajgyökér működése szünetel. A hajhagyma elszarusodik, és elhal. A szakasz végén a hajgyökér új hajhagymát hoz létre, ami újabb hajszálat kezd növeszteni. Az új hajszál kitolja a régit. Egy ember hajának körülbelül 15%-a várakozik ebben az állapotban. A haj a harmincas években kezd ritkulni. Az őszülés a negyvenes-ötvenes életévekben már megindul, néha még hamarabb. A férfiak előbb kezdenek el őszülni és kopaszodni, mint a nők. Náluk az őszülés a szakállukon és a halántéktájékukon kezdődik" (Wikipédia).

A sörélesztő hatása

  • -          hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz
  • -          megelőzi a hiánybetegségek kialakulását
  • -          ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel, betegségekkel szemben
  • -          segíti a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását
  • -          megelőzheti és megállítja a hajhullást azáltal, hogy megerősíti a hajhagymákat. A hajszálakat fényessé teszi, valamint a töredezett körmök ellen is alkalmazható
  • -          sikerrel alkalmazható az ekcéma, a kontakt dermatitisz ellen
  • -          szövet és izommegerősítő képessége miatt ízületi gyulladás, köszvény, reumatikus fájdalom esetén is ajánlott
  • -          a benne található króm segít szabályozni a vércukorszintet
  • -          csökkenti a magas koleszterinszintet
  • -          javítja a szervezet energiaszintjét és ellenállóképességét
  • -          csökkenti bizonyos tumorok kialakulásának az esélyét, elsősorban a prosztatarák megelőzésében lehet szerepe
  • -          a máj működésének javításával a méregtelenítésben fontos szerepe vanA sörélesztő adagolása
  • -          kiváló probiotikum, ezért hozzájárul a bélflóra egészségéhez

Igazi szépségvitamin

Sörélesztő fogyasztásának szembetűnő hatása is van, hiszen szinte azonnal egészségesebbé és erősebbé teszi a hajat, a körmöket, valamint a bőrt. Azaz igazi szépségvitamin. A szépség valóban belülről fakad, így fontos, hogy ne csak méregdrága kencéket használjunk, hanem valóban foglalkozzunk a szervezetünk belső szépségével és egészségével is.

Fontos, hogy ne csak egy-egy tünetet kezeljünk, hanem előre adjuk meg szervezetünknek kívülről-belülről a megfelelő vitaminpótlást.  Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat.