Kevesen hiszik el, milyen nagy hatással bír a jód az emberi szervezetben. Sokan csak a sebkezelésnél, mások az asztali sónál találkoznak vele, pedig sokkal több mindenre használható, a szervezetünknek pedig elengedhetetlen

Jód az egész szervezet működéséért

Az élet sós, jódos vízben keletkezett évmilliókkal ez előtt. Így a törzsfejlődésünk során úgy alakultunk, hogy hasznosítsuk a jódot a legkülönfélébb sejtműködések terén.

A pajzsmirigy normális működéséért a jód felel, ami pedig a normális ösztrogén szintet biztosítja. Ez utóbbi pedig a haj mennyiségéért és minőségéért is felel. Tehát, ha hajhullást tapasztalunk, akkor annak jódhiány, így pajzsmirigy alulműködés áll a háttérben. 

Magyarország kiemelten jódhiányos terület. Hiányzik a megfelelő jód mennyiség úgy a talaj összetételéből, mint a vizeinkből. Így mind a növényi, mind az állati eredetű táplálék jódszegény Magyarországon. A jódozott só nem megoldás a jódpótlásra, mert instabil vegyület, a főzés során pedig egyenesen felbomlik 46 Celsius fok felett. (Everlife.hu

 Kulcs a pajzsmirigy

Az aktív pajzsmirigy hormon 3 jódatomból áll. Ha nem tudunk megfelelő mennyiségű jódot a szervezetbe juttatni felszívódó állapot, akkor nincs megfelelő alapanyag sem a pajzsmirigy hormon gyártásra. Ha az nincs, a parjzsmirigy alulműködik, ami befolyásolja a petefészek működését és az ösztrogén termelődését. 

De sokat beszélnek arról, hogy a jóddal megfelelően telített pajzsmirigy ellenáll a sugárzásnak is, megfelelően gyors a zsír- és szénhidrát anyagcsere, tehát a szervezet nem raktároz. A jód és a sugárzás kapcsolata emlékezetes lehet a filmekből, hiszen pl. a nagysikerű CSernobil sorozatban is a jód tablettákról is esett szó benne.


Jód a hajunkért

Ahogy fentebb írtuk, a haj minősége és mennyisége függ az ösztrogén szinttől, amit a pajzsmirigy megfelelő működése biztosít. Ehhez kell a megfelelő jódbevitel. Jódhiányra utalhat a hajhullás, és az alábbi tünetek is:

- töredező körmök és haj

- hajhullás

- száraz bőr, főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon

- nehéz ébredés

- fáradtság érzés

- nehéz koncentráló képesség 

- figyelmetlenség

- hízékonyság

- mell ciszták

- székrekedés

- rendszertelen menstruáció

A pajzsmirigyen kívül a jód kihullott és sérült hajunkat is képes regenerálni úgy, hogy elpusztítja  azokat a gombákat, amik károsítják a hajhagymákat. A jód potenciális parazita-, vírus- és baktériumölő tulajdonsága segíti a fejbőr egyensúlyának fenntartását. Ezzel tehát megszünteti a fejbőr gyulladásos megbetegedéseit, tisztítja a hajgyökeret és erősíti a hajszálakat.  (drtihanyi.hu)

További előnyei itt>>

Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Nem csak az őszülésen, de a hajhulláson is segít! Szerezd be még ma!