A hajfestés terén rendszeresen jelennek meg új trendek és stílusok, amelyek frissítik és megújítják a szépségipart. Két ilyen népszerű technika a "balayage" és a "falayage", amelyek mindketten lenyűgöző megjelenést és természetességet kínálnak, de mégis sajátosságokkal rendelkeznek. Vizsgáljuk meg, mi a különbség a két technika között, és hogy miért vált népszerűvé a falayage az utóbbi időben.

Balayage és Falayage: az alapok

Balayage:

A balayage egy francia szó, amely "söprés" vagy "festés" jelentésű. Ez a technika arra épül, hogy a fodrász a hajra könnyed mozdulatokkal, ecsettel visz fel festéket, ahol a nap természetes fénye megvilágosítaná a hajat. A balayage lényege, hogy természetesen átmenetes és szép hatást hozzon létre, mintha a haj természetes módon süllyedne le a napfény hatására.

Falayage:

A falayage egy újabb technika, amely hasonló elven alapul, de egy kicsit más megközelítést alkalmaz. A "fa" a francia szó a hajra utal, és a falayage lényege az, hogy a hajat egyfajta "árnyékolt" hatással fessék meg. Ez azt jelenti, hogy a festék nem csak a haj felső rétegére kerül, hanem a haj belsejébe is, így mélyebb és gazdagabb árnyalatokat eredményez.

Különbségek a két technika között

1. Ecsetmozgás

A balayage könnyed ecsetmozgásokat alkalmaz, ami egy természetesen átmenetes hatást eredményez.

A falayage inkább a mélyebb, árnyékoló hatást keresi, ezért a festék alkalmazása intenzívebb lehet.

2. Árnyalatok

A balayage célja a könnyű, napfényes hatás, így általában világosabb tónusokat alkalmaz.

A falayage esetében hangsúlyosabbak a mélyebb és gazdagabb árnyalatok.

3. Festék alkalmazása

A balayage főként a haj felső részére helyezi a festéket.

A falayage a haj teljes vastagságába fessék meg a festéket, a többdimenziós hatásért.

Miért népszerű a Falayage?

A falayage népszerűségének hátterében számos tényező állhat. Először is, a falayage lehetővé teszi a fodrászok számára, hogy még egyediabb és mélyebb hatásokat érjenek el a hajszín terén. Emellett a falayage lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy kifejezetten a haj természetes szépségét hangsúlyozzák, miközben egyedi, egyedi stílust teremtenek.

A falayage továbbá rugalmasabb lehetőségeket kínál a hajszín terén, és könnyen alkalmazkodik az egyén egyedi arckarakterisztikáihoz és stílusához. Az emberek szeretik, hogy a falayage lehetővé teszi számukra, hogy kreatívak legyenek, és egyedi megjelenést érjenek el, miközben megőrzik a természetes, könnyed hatást.

Végső soron mind a balayage, mind a falayage remek lehetőséget nyújt a hajszín megújítására, és a választás a személyes preferenciáktól és stílustól függ. Azonban a falayage azokat is vonzza, akik szeretnék fokozni a mélységet és árnyalatokat a hajukban, és élvezik a kreatívabb megközelítést a hajfestés terén.


Másik színátmenet: ombre!

Az ombre egy másik népszerű hajfestési technika, amely szintén a természetes átmenetekre összpontosít, de megkülönbözteti magát a balayage és falayage technikáktól. Az ombre során a haj egyik része sötétebb, míg a másik része világosabb színű. Ez a stílus úgy néz ki, mintha a hajvégek világosabb árnyalatokkal rendelkeznének, miközben a tövek sötétebbek maradnak. Az ombre egy merész és feltűnő hatást hoz létre, és különböző variációkban alkalmazható, például a klasszikus ombre, fordított ombre vagy színpompás ombre. Míg a balayage és falayage a haj teljes vastagságára összpontosít, az ombre hangsúlyozott átmenetekkel jár, általában a haj alsó részén. Egyedi megjelenésének köszönhetően az ombre szintén kedvelt és gyakran keresett hajszínezési technika.

Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Nem csak az őszülésen, de a hajhulláson is segít!