Rengeteg szó esik arról, hogy testünket nem csak kívülről, hanem belülről is megfelelően kell ápolni. Nem kell temérdek csodaszer, elég olyan alap dolgokra gondolni, mint az E-vitamin.

E-vitamin: amit tudni kell

Az E vitamin, vagy más néven tokoferol, zsírban oldódó vitamin, mely elsősorban antioxidáns hatásáról ismert. Gátolja a sejtek oxidációs folyamatai során keletkező szabadgyökök termelődését és károsító hatását, ezáltal védi a sejtek sejthártyáját és késlelteti az öregedési folyamatokat is. Több vegyület is rendelkezik ezzel a hatással, ezek alfa-, béta-, delta-, illetve gamma-tokoferolként ismertek. (Medicover) Az E-vitamint az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért fokozottan kell ügyelni annak bevitelére. Számos jótékony hatása között emlegetik az immunműködés szabályozását, a szív és érrendszer, valamint az agy egészségét és nem utolsó sorban erős antioxidáns. Emiatt kifejezetten jótékony hatással van a hajra és bőrre. Ezeken kívül szükséges az A-vitamin, a K-vitamin valamint a szelén felszívódásához. Nem beszélnek vele kapcsolatban hiánybetegségről, viszont az utóbbi időben több kutatás is összefüggést talált a hajhullás és az E-vitamin hiánya között.


Hajnövekedés

Antioxidáns hatásának köszönhetően óvja a sejteket a szabad gyökök hatásaitól - amelyek káros behatások miatt keletkeznek. Ilyen az erős napsugárzás, a dohányzás vagy az alkohol. Az E-vitamin az erek védelmével a fejbőr vérellátását is támogatja, amely szintén serkenti a haj növekedését.

Hajhullás ellen

Az E-vitamin megelőzi a haj rongálódását, a haj töredezettségét és a hajhullást. 

Fényessé tesz

Rengeteg termék van, amelyet külsőleg alkalmazunk a hajunkon és bőrünkön, és amelyek mind azzal hirdetik magukat, hogy E-vitamint tartalmaznak. A külső behatásokkal szemben az E-vitamin védelmet nyújt a hajnak, és fényessé, egészségessé teszi azt.

Miből szerezzük be?

Az E-vitamin számos termékben megtalálható, amelyek nem számítanak "extra" dolognak, és amelyek a változatos, vegyes táplálkozás alapjai. Úgy mint a növényi olajak (olíva, napraforgó), zöld növények (spenót), olajos magvak, brokkoli, avokádó, kivi, mogyoróvaj.


Minden panasz esetében fontos, hogy ne csak kívülről szüntessük meg a tüneteket, hanem a valós okokat is tárjuk fel. Ehhez fontos, hogy testünk megfelelő tápanyag és vitaminszinttel rendelkezzen Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat.